אשר ירון

י"ב באלול תש"ט - י"א בתשרי תשל"ד
-

אשר נולד להוריו שרה ופנחס בי"ב באלול תש"ט (6.9.1949), בכפר סבא.

כשהיה בכיתה ג' יצאו הוריו לשנתיים שליחות חינוכית במקסיקו, ובשובם לכפר סבא למד בבית הספר היסודי 'בר אילן' ומשם המשיך ל'מדרשיית נועם' בפרדס חנה.

בסיום לימודיו ב'מדרשייה' עבר לישיבת 'מרכז הרב' בירושלים. כעבור שנה הצטרף לחברים שהגו את הקמת ישיבת ה'הסדר' בגוש עציון, והיה ממקימיה וממייסדיה.

אשר היה תלמיד חכם ועילוי בתורה ובהלכה. הוא דקדק בקיום המצוות מתוך כוונה והכרה, ולאחר לימוד מעמיק ויסודי של כל מצווה ומצווה, והתחקות אחר מקורותיה ושורשיה. אשר הקדיש את מרבית זמנו ללימוד תורה וגמרא, ומאחר שניחן בכושר ניתוח, בתפיסה מהירה ובעין ביקורתית, יכול היה לרדת לשורשם של דברים ולהעמיק במחקר.

סגנונו היה בהיר ותמציתי ודבריו היו ברורים, פשוטים ומובנים לכול. כנער הצטיין בבגרות בשלה והיה בעל משמעת פנימית חזקה, שהכתיבה את התנהגותו ואת דרכו. מסוגל היה להינתק מהוויות העולם ולהתרכז בלימודיו, בלי שבעיות היום-יום יטרידוהו. הוא דבק בחיים והיה אוהב חברה, אך ידע להתעלות ולרכז את כל מעייניו בלימוד ודיון בהלכות השונות. ניתן היה לראות אצלו שילוב של תקיפות ויסודיות אינטלקטואלית עם יושר, כנות ופשטות. הוא היה נעים הליכות, נוח לבריות ורודף שלום, האזין בסבלנות לחבריו ונהג עמם בנועם ובאהבה. יחד עם זאת ידע לעמוד בתקיפות על השקפותיו והגן בדבקות ובלהט על דעותיו. היה איש שיחה, מעורה ובקי בתחומים רבים, ולא הסתגר רק בעולמה של תורה. כישוריו הרבים נתגלו גם בתחום המדעים המדויקים.

אשר התגייס לצה"ל בסוף יולי 1968 במסגרת ה'הסדר', ויחד עם חבריו לישיבת 'הר עציון' התנדב לנח"ל המוצנח. עיקר שירותו הצבאי היה בחטיבת הצנחנים והוא השתתף במרדפים ובקרבות עם מחבלים בבקעת הירדן. בשנת 1971 הועבר יחד עם חבריו לחיל השריון והוכשר לשמש איש צוות טנק. ביולי 1972 סיים את השירות הסדיר והמשיך בלימודיו בישיבת 'הר עציון'.

באב תשל"א נשא לאישה את חברתו דינה, והם הקימו את ביתם באלון שבות. אשר וחבריו, ראשוני המתיישבים באלון שבות, היו חלוצים לכל דבר והדריכה אותם שאיפה עזה להשתתף בחידוש היישוב העברי בגוש עציון.

במקביל למד בחוג למתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית, ושילב את לימודי החול עם לימודי הקודש. לאחר יום ארוך ומייגע של הרצאות באוניברסיטה, הלך לבית המדרש והתעמק בסוגיות הגמרא.

בשלהי חשון תשל"ג נולדה בתם אורית, שמילאה באור את הקן המשפחתי החם. היה זה בית צנוע, ששרתה בו אווירה נעימה והצטיין בהכנסת אורחים לבבית.

במוצאי יום הכיפורים תשל"ד יצא אשר מביתו לצפון, כאשר חיוכו התמידי על פניו, והיה בטוח שיחזור בהקדם. יחידתו השתתפה בקרבות הבלימה נגד הסורים ברמת הגולן.

כבר למחרת, בי"א בתשרי (7.10.1973) נפגע הטנק של אשר והוא נהרג בקרב. כמה שבועות היה בחזקת "נעדר" עד שנמצאו סימנים ראשונים: כיפה סרוגה, טלית קטן בשיעור מיוחד, תפילין של יד ושארית מסידור תפילתו.

אשר יצא במוצאי היום הקדוש, קדוש וטהור מביתו. בין ספריו שישה סדרי משנה בפורמט קטן שנהג לקחת אתו בתקופות שירותו. מהם חסר עתה סדר "טהרות".

בן 24 אשר בנופלו ומקום מנוחתו בבית העלמין הצבאי בהר הרצל.

אשר היה בעלה של דינה מאיר ואביה של אורית אבנרי, שתיהן תושבות היישוב.

 

קישור לאתר "יזכור" לחללי מערכות ישראל

סרט זיכרון על אשר ירון:



תמונות:

על אשר ירון הי"ד - מתוך בדי אלון כסלו תשל"ד 2 001על אשר ירון היד- מתוך בדי אלון כסלו תשלד 001