מרדכי וחיה יאול
באנו, ראינו, נשארנו
חיה: מרדכי הגיע לאלון שבות בשנת הקמת הישוב בתש"ל 1970, וב-1973 התחתנו ביישוב והקמנו פה את ביתנו.
משפחה זה הכול
מרדכי: זיכני הקב"ה ללמוד במחזור ב' בישיבת 'הר עציון' ולהיות ממקימי היישוב. חיה באה לעבוד במטבח הישיבה וכך הכרנו, והתחתנו בישיבה. לאחר מכן עזבנו את אלון שבות ל-20 שנה שבהן היינו בפתח תקווה ובמושב קשת ברמת הגולן. בתשנ"א 1991 חזרנו לאלון שבות.
ב"ה יש לנו שמונה ילדים ונכדים רבים בלע"ה. בתנו הצעירה נולדה באלון שבות, וגם היא כבר ילדה בגוש עציון שתיים מנכדותינו.
"חוק הדתיים השלובים"
לפי שעה אין לנו קרובי משפחה באלון שבות.
"העבודה היא חיינו"
חיה: עם שובנו לגוש עציון ב-1991 עסקתי בחינוך ילדי הגוש עד פרישתי לגמלאות בתש"ף 2020.
מרדכי: עבדתי כמזכיר היישוב כרמי צור וכמנהל מחלקת ההתיישבות במועצה. אחר כך עבדתי במטבח של ישיבת הר עציון, וכעת (תשפ"א 2021) אני בחל"ת בעקבות הקורונה ומתקרב לפרישה לגמלאות.
סיפורים מהשנים הראשונות
מרדכי: בשנה הראשונה של אלון שבות נסעתי באמצע הלילה לירושלים להביא מכלית מים, בליווי שריונית של מג"ב עם זרקור. הבאנו את המכלית ממחסום בית לחם למכלי המים ביישוב שעמדו היכן שהיום נמצאת הישיבה.
זה מרגש גם אותנו
האירועים המרגשים שלנו קשורים לחתונות בני המשפחה:
האירוע הראשון הוא החתונה שלנו, בכ"ג באב ה'תשל"ג. החופה הייתה ברחבה שלפני מכון 'צומת', שם היה בית המדרש של הישיבה. האורחים הגיעו בעיקר באוטובוסים, וחזרו לירושלים ולתל-אביב בשיירות בליווי שריוניות של מג"ב.
האירוע השני הוא חתונתו של בננו ציקי, גם היא בישיבת 'הר עציון', ברוב עם ושמחה רבה.
והשלישי, חתונתו של בננו אלחנן, שהייתה אמורה להתקיים גם היא בישיבת 'הר עציון', אך ביום החתונה כל אלון שבות לבשה שמלת כלה צחורה של שלג, שלא אפשרה לאורחים להגיע. החתונה הועברה בו ביום לאולם שמצאנו בירושלים. אוטובוס מיוחד שפתחו לו את הציר, הסיע את אנשי אלון שבות לחתונה, עם משאית ומֵכלים מלאים בכל האוכל שהכינו בישיבת 'הר עציון'.
"המתנדבים בעם ברכו ה'"
מרדכי: בתש"ל 1970 זכיתי לעזור לביסוסה החומרי של הישיבה בזמן הקמת אלון שבות, בעיקר בנושאי מים וחשמל. כמו כן הייתי שותף פעיל בוועד היישוב ונטלתי חלק במוצאי השבת שבו הועברו הקרוואנים לגבעת החי"ש. לאחר מכן טיפלתי בצרכים של השכונה החדשה - חיבורי החשמל והמים, סלילת הכביש, הקמת בית הכנסת ונושאים אחרים.
אחד ויחיד ומיוחד
ייחודה של אלון שבות הוא במרכזיותה עבור מדינת ישראל במוסדות, הארגונים והאירועים הקיימים בה ובסביבתה: ישיבת 'הר עציון' ומכללת הרצוג, הספרייה המיוחדת בישיבה, ימי העיון בתנ"ך, מכון 'צומת' ועוד, וכולם מהווים אור לכל עם ישראל.
בנוסף יש לציין את מרכזיותה עבור תושבי מרכז הגוש במניינים הרבים והמסודרים מלפני זריחת השמש והרבה אחרי שקיעתה, שוק ארבעת המינים מרכזי, "כולל גמלאים", "כולל יום שישי", מקווה גברים, בנק המזרחי וגמ"ח השמחות. כמובן יש לציין גם את המוסדות הצמודים ליישוב: המועצה האזורית ועוד מוסדות בגבעה הצהובה.
חשוב מאוד להדגיש את כל המאמצים כדי שכל המקומות ומוסדות הציבור יהיה נגישים לנכים ועגלות, וכן את החסד הגדול והעזרה ההדדית המתקיימת ביישוב בידי התושבים, בימים ובלילות.
שינוי לטובה
האתגר היישובי המרכזי בעינינו צריך להיות הגדלת הבנייה במאמצים רבים, בהשתדלות וביצירתיות. כתוצאה מהגדלת הבניה יוכלו צעירינו להקים פה את ביתם, וכן נוכל לשתף משפחות נוספות בהנאה ממעלותיה של אלון שבות. אין לנו כל ספק כי זאת תהיה תרומה גדולה לתושבי אלון שבות וגם למדינת ישראל כולה.
הבה נאחל
נברך בבריאת ובשמחה על כל הטוב לו אנו זוכים, ובאריכות ימים ועוד שנים ארוכות מהנחת שמעניק לנו הקב"ה.
קטעים מסרט החתונה של חיה ומרדכי יאול, שהתקיימה באלון שבות